Георги Гвоздейков: Все едно е да сравняваш кон и кокошка! Само с 1 подхвърлен протокол не става

payimage-613049

„За да бъдат обективни и професионални журналистическите открития или целенасочените „разследвания“ относно изправността на хеликоптерите за HEMS, ще е добре да се прочетат малко материали, полезни за надграждане на знанията за в бъдеще“, това сподели Георги Гвоздейков – министър на транспорта.

Той обори поредните атаки, опитващи да компрометират медицинския хеликоптер, за който той доста време се бори.

„Ето, тук можете да прочетете – https://www.easa.europa.eu/en/document-library/certification-specifications/cs-27-amendment-10

Само с един подхвърлен протокол няма да стане!

Трябва много четене и подготовка, а “експертите”- събеседници, които каните да изложат научна мисъл, трябва да си ъпгрейднат доста знанията със съвременните регулации и изисквания в авиацията, а не със старите руски пасквили от соца!

Надявам се след успокояване на страстите, вече всички заинтересовани от изправността на хеликоптера да са разбрали, че протоколът с отразените неизправности е след проведените поредни задължителни полетни изпитания и тестове на машината в заводски условия в Италия.

И да, ако нямаше дефекти при тези натоварвания на предела на възможностите на хеликоптера, значи тогава е наистина много съмнително!

P.S.: Новият хеликоптер не е като новата кола от магазина. Все едно е да сравняваш кон и кокошка…“, написа в профила си във Фейсбук Гвоздейков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ