Нинова към Радев: Агонията, в която вкараха България, може да се прекрати само с предсрочни избори

payimage-618769

Вие ясно позиционирахте своята роля в 49-то Народно събрание като опозиция на тази власт, но в същото време това НС има трудната задача да излъчи ново правителство в цялата тази сложна политическа обстановка. Как преценявате остатъчния политически ресурс на това НС да сформира устойчиво правителство? Ако се стигне до трети мандат, готови ли сте да предложите форма за неговата реализация, или оставате на тезата, която споделяте напоследък, че решението се състои в нови предсрочни парламентарни избори? Това заяви президентът Румен Радев преди началото на консултациите с БСП в президентството.

Лидерът на партията Корнелия Нинова отвърна: „Нашата позиция е ясна и категорична от първия ден на съставянето на това правителство. Тя е, че това правителство и това мнозинство са вредни за държавата. Агонията, в която ни вкараха, може да се прекрати само с предсрочни избори.“

„Това правителство бе създадено порочно, като предаде надеждите и очакванията на стотици хиляди хора за промяна. Вместо да се борят с мафията и задкулисието, ги изпраха и ги узакониха. Корупцията вече се записва в законите. Приоритетите на правителството не са изпълнени. Шенген по въздух и вода е унизително за България и ни отдалечава от европейската ни същност. Еврозоната също се отдалечава като възможност. ПВУ не е ревизиран и крие риск за енергийната стабилност на страната. Инфлацията не е намаляла. Това са техните приоритети, които не са придвижени“, допълни тя.

„Големите проблеми пред България дори не са помисляни да бъдат решени – демографската катастрофа, скъпо здравеопазване, лошо образование, доходите на хората. Цените тръгнаха нагоре, монополи, картели изсмукват парите на хората, защото се чувстват ненаказани. Убиха парламентаризма, променят се през ден закони – това е гаранция за нестабилност. Ако това продължи още девет месеца, това означава още по-голяма несигурност и нестабилност. Единствената им цел е да разпределят регулаторите, да овладеят съдебната система. Това гарантира мафията и задкулисието да заемат най-високите постове. Това е неприемливо за нас“, категорична бе Нинова.

Тя отново потвърди, че предсрочни избори са изход от тази ситуация: „Не виждаме в това НС да бъде решена друга конфигурация и завявам, че ние няма да участваме в нещо подобно.“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ