ИТН беснеят на срещата с Радев: Сглобката са като роднини в болница! Умуват да изключат ли системите

payimage-618799

Тези хора, които са се събрали и преговарят – те са като роднините, които са се събрали в болничната стая, за да решат дали да продължат животоподдържащата система или да я изключат.

Това коментира по време на консултациите с президента Ивайло Вълчев от ИТН. Председателят на ПГ Тошко Йорданов пък обобщи, че самото зачеване на това управление е било порочно и още тогава парламентът е изчерпал съдържанието си. Той беше категоричен, че сглобката е приела едни изключително вредни промени в Конституцията.

„Политическата въртележка в един момент се сменя и хората, приели мракобесни закони, може да получат същото от собствените си закони“, предупреди той.

За нас правилният подход е експертно правителство с широка парламентарна подкрепа. Но тази формула може да се реализира в един следващ парламент – трябва да минем през избори.

Йорданов е убеден, че тежестта на самите партии ще е различна в следващ парламент и тогава, ако има разум, може да се върви в тази посока.

„С вашата група, най-малката като брой, но не и като качество, приключва цикълът от консултации. Целта на консултациите е да се създадат условия, които да подпомогнат съставянето на правителство“, обърна се към ИНТ Румен Радев.

„Вие сте почти всеки ден в парламента, затова директно отправям въпроса – как виждате остатъчния политически ресурс в НС – достатъчен ли е за ново управление в рамките на това Народно събрание, как би се случило, при положение, че първият мандат и вторият не се реализират? Виждате ли нова политическа конфигурация, която да направи ново политическо управление?“- тези въпроси постави на масата държавният глава.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ