Гърми скандал след убийството в Добрич! Не е за вярване какво е станало след клането

марин добрич

Разследващият полицай е информирал два дни по-късно прокуратурата във връзка с нападението с нож над Емилиян Русев в района на паметника на Деспот Добротица, извършено вечерта на 25 февруари, пише pronewsdobrich.bg.

Дни преди 31-годишният психично болен Марин Добрев да уби с нож в парка случаен минувач, става ясно от съобщение, разпространено от Районната прокуратура в Добрич.

Във връзка с изостреното обществено внимание и появилите се спекулации, последвали убийството на мъж в града, намушкан смъртоносно на 7 март 2024 година, и случили се преди това нападения от подобен характер, от държавното обвинение информират, че:

Предшестващото убийството нападение е извършено на 25 февруари 2024 година. След постъпил сигнал по случая, на същата дата разследващ полицай е започнал досъдебно производство. Дежурният прокурор при РП Добрич не е бил уведомен за това. На следващият ден – 26 февруари по случая е било задържано лице.

След преценка съпричастността му към нападението, лицето е освободено, като е прието, че не са налице доказателства, които да сочат на него като извършител. И за тези действия районната прокуратура в града не е била уведомена.

Едва на 27.02.2024 година, около обяд, за първи път в районната прокуратура е постъпило уведомително писмо. С него прокуратурата е била уведомена за започнатото досъдебно производство по повод нападението на мъжа, намушкан в областта на ръката, включително и за това, че по случая е било задържано и впоследствие освободено лице.

На същата дата е бил определен наблюдаващ прокурор, като същият незабавно е указал издирване на лицето и отвеждането му в ЦПЗ „Д-р П. Станчев“ град Добрич, с оглед извършването на преглед и настаняването му за лечение по спешност, с оглед изолирането му от обществото до решаване на въпросите за вменяемостта му.

На 7 март 56-годишният Живко Маринов бе нападнат от Марин около 18,40 часа в близост до детски съоръжения в градския парк. Той е намушкан в гърдите. Намерен е малко по-късно от случаен минувач, но вече е бил мъртъв.

Пристигналият на място екип на Спешна помощ само установил, че мъжът е починал. 10-15 минути по-късно, малко след 18,50 часа на 7 март, психично болният намушкал и втори мъж – вече в района зад магазин „Лидл“. При него раната е в областта на ключицата.

По-късно Марин Добрев е задържан и в момента е в ареста.

Съдебно-психиатрична експертиза трябва да установи дали е съзнавал извършеното и може да носи отговорност за действията си. Според това ще бъде решено дали ще му бъде повдигнато обвинение или ще бъде настанен за принудително лечение.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ