Проф. Рачев: Стаси, това е драстично! Слънцето бавно идва към нас, ще слагаме джапанките

проф георги рачев

Професор Георги Рачев обяви, че топлото за сезона време остава и студ няма да има до Първа пролет.

Той разкри, че циклон от района на Санкт Петербург ще премине през България и малко ще понижи температурите, като в неделя ще стане 1-2 градуса малко по-хладно.

Точно заради този циклон ще има няколко капки дъжд, иначе попадаме в един почти западен пренос на сравнително топло време и до този момент продължаваме да бъдем с един градус над нормата, и то съвременната, топлата норма, каза по бТВ Рачев.

Хубави валежи паднаха в Източна България, но има нужда и от още валежи. Тази сутрин в 5 часа никъде не валеше в България, само в Царево имаше малко един такъв дребен ръмеж, добави той.

Рачев потвърди, че хубавото време, което определи като типично мартенско, ще се запази и захлаждането няма да е толкова драстично, колкото го е представила по-рано днес неговата колежка Стаси Цалова.

Слънцето в момента е практически на Екватора, кулминира и бавничко си идва към нас, за да сложим окончателно джапанки, отбеляза Рачев.

Професорът заяви още, че днес ще е малко по-топло в сравнение с вчерашния ден, когато си е било направо хладно.

Предстои и затопляне в събота, неделя и понеделник, като температурата в София ще достигне 14 градуса, на другите места ще бъде и малко по-топло, предава Петел.

След това във вторник и сряда ще има захлаждане, за което говорех, но няма да е толкова студено на фона на това топло време и ще стане само с градус надолу, прогнозира Рачев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ