Дано душата ѝ намери покой: Погребаха актрисата Гинка Станчева година след смъртта ѝ

payimage-374092

Малко повече от година след смъртта си легендарната актриса Гинка Станчева вече е погребана, съобщи нейната дъщеря Ермелина Пейчева.

След кончината й на 4 февруари 2023 г. кинозвездата бе кремирана, а тленните й останки се съхраняваха от единствената й щерка. Ермелина бе твърдо решена да положи урната на майка си в Алеята на творците на Централните софийски гробища, но чак когато паметникът й стане готов. Тя бе поръчала на столична фирма да изработи специална надгробна плоча от мрамор и черен гранит. Те обаче постъпили некоректно и непрофесионално. Забавили поръчката с месеци, макар да взели хиляди левове капаро за изработката на паметника на Гинка Станчева. В крайна сметка той станал готов чак в началото на този февруари. Дъщеря й направила панихида, за да положи урната на актрисата в гроба й. На ритуала присъствали само шепа хора. Мнозина от гилдията изобщо не се сетили за първата годишнина от загубата на голямата актриса.

Звездата от „Любимец 13“ и „Специалист по всичко“ почина на достолепната 90-годишна възраст. Тя си отиде огорчена, очаквайки от Министерството на културата да й отдадат поне малко уважение, като й отпуснат персонална пенсия. До последно тя вземаше жълти стотинки и разчиташе единствено на дъщеря си, за да оцелява. Ермелина е дългогодишен дипломат в Рим и бе подсигурила на майка си всичко необходимо в битов план, за да се чувства добре. През последните месеци от живота си Станчева имаше сериозни проблеми с краката, предизвикани от варикозни вени. Въпреки че се лекуваше при най-добрите специалисти, ходеше все по-трудно и изкарваше все повече от дните си между четири стени.

През миналата година се появиха спекулации, че дъщеря й е обявила апартамента й за продан. Информацията не бе потвърдена нито от Ермелина, нито от съседите на покойната актриса, пише „Ретро“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ