Ген. Мутафчийски със свито сърце: Не успяхме да спасим патриарх Неофит. Огромна е болката ни

Генерал Мутафчийски

„Лекарите ни направиха всичко възможно, за да спасят живота на Негово Светейшество, за съжаление не можахме да го спасим. Огромна беше болката за всички ни.

Изпитваме дълбока скръб, защото ние искрено го обичахме“, това заяви началникът на Военномедицинска академия (ВМА) ген. Венцислав Мутафчийски, преди да влезе в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“, където се провежда света литургия и опело за кончината на патриарх Неофит.

„В най-тежките времена, когато персоналът във ВМА беше свръх натоварен, по време на пандемията и други тежки моменти, църквата винаги е била до нас по всякакъв начин, така че идвам тук искрено вълнение и свито сърце“, допълни той, цитиран от Блиц.

Ген. Мутафчийски заяви още, че през живота си не е виждал човек с по-благ поглед.

„Мъдър и смирен човек, успяваше с 3-4 думи да предаде мъдрост, която други не могат да предадат, дори и за час“, каза той.

По думите му в българската православна църква има много достойни хора, но патриархът е бил особено забележителен човек.

„Това, което трябва да запомним от него, е това единение, което той правеше като послание към нацията, защото той успя да го постигне в църквата, което е едно от най-важните неща за пътя му“, сподели още началникът на ВМА.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ