Изненадващ ход на Габриел при връчване на мандата: Г-н Президент, нека седнем и споделим с вас…

payimage-618638

Със закъснение започна церемонията по връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на кабинет в рамките на 49-тото Народно събрание на най-голямата парламентарно представена партия – ГЕРБ.

При президента Румен Радев пристигна външният министър в оставка Мария Габриел. Неочаквано тя се появи заедно с Кирил Петков и Николай Денков от двете си страни.

Заедно с тях бяха Деница Сачева, пиарът на ГЕРБ Никола Николов, Рая Назарян и Теменужка Петкова, която носеше синя папка.

„Парламентарната група на партия ГЕРБ взе своето решение да определи г-жа Мария Габриел като кандидат за премиер“, поде Теменужка Петкова пред Радев, предава Блиц.

Тя изтъкна доброто име на г-жа Габриел, а след това държавният глава й връчи проучвателния мандат, казвайки й че има 7 дни да представи структура и състав на Министерски съвет.

„Приемам мандата с чувство за отговорност, защото Бъглария има нужда от стабилност, но такава, градена на ясни принципи, равнопоставеност и споделена отговорност. Искам да ви помоля да седнем, за да споделим няколко допълнителни информации с вас“, призова го тя.

Румен Радев веднага откликна и помоли медиите да излязат от кабинета, за да могат да поговорят насаме.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ