Ще настръхнете! Йордан Григоров разказал подробно на полицай как е умъртвил майка си

йордан григоров

31-годишният Йордан Григоров разказал подробно на полицай как е умъртвил майка си. Това стана ясно по време на гледането на мярката му за неотклонение в Окръжния съд, съобщава „Марица“.

Спрямо задържаният бе взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

От показанията на полицая се разбра, че Йордан подробно описал механизма на причиняване на смъртта. Стана ясно, че причината е силно притискане на гръдния кош и гърлото.

Спрямо него е повдигнато обвинение, че на 14.03.2024 г. умишлено е умъртвил майка си – престъпление по чл. 116 ал.1 т.3 вр. чл. 115 ал.1 от Наказателния кодекс.

За това престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Съдът намери, че макар делото да се намира в сравнително ранен етап на разследване, от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано подозрение за съпричастност на обвиняемия Й. Г. към престъплението, за което му е повдигнато обвинение, съобщиха от прокуратурата.

Съдът прецени, че при мярка различна от „задържане под стража“ е налице реална опасност от извършване на друго престъпление.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативния съд. В случай на постъпило такова, то ще се разгледа на 26 март сутринта.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ