Човек на Радев: Асене, защо мълчиш за милиардите?! Ако падне правителството, всичко ще лъсне

payimage-618423

Преговорите между ГЕРБ – СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ са политически пазарлък, става дума за борба за постове. Не знам дали ГЕРБ има достатъчно хора за слагане. Те не знаят кого искат да назначат, не знаят какво може да свърши. Тези хора ще направят бели и после ще се отрекат от тях.

Това заяви бившият говорител на служебните правителства Антон Кутев в ефира на БНТ.

На въпрос какво би направил ако беше говорител на това правителство, Кутев отговори: „Ще бягам с 200“.

Логиката на това управление е, че нещо се заглушава. Смъртта на патриарха за тях се оказа удобна. Измести за няколко дни темата. Но те пак се връщат на терена, сега пак се карат как ще разделят министерствата, добави Кутев.

Не мога да кажа какво договарят но съм убеден, че разпределят порциите във властта. Правилно е и двете партии да са във властта, каза още той.

Според него ако падне правителството АМ „Хемус“ излиза на преден план.

„Не знам защо финансовият министър мълчи в момента. Изчезнали са едни милиарди и никой не пита. Милиарди са изхарчени, срокът е минал – за мен това е кражба на магистрала.

По думите му „чисто математически“ ГЕРБ могат да направят коалиция, а ПП не могат да го направят. „Борисов им извива ръцете. Президентът им даде мандата вчера, те могат да го върнат след 7 дни. Но той казва утре. Това е извиване на ръце“, каза още Кутев.

Относно списъкът с бъдещ състав на Министерски съвет, Кутев заяви: Това е тест на имената.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ