Смразяващи показания на свидетели за прокурорското синче: Сбивания, размахване на нож, заплахи за…

васил михайлов

Делото срещу прокурорския син Васил Михайлов продължава с разпит на свидетели. Той бе доведен в Районния съд в София под конвой от ареста.

Михайлов е подсъдим за нанесени телесни повреди. Пръв пред съда днес показания даде Мартин Евтимов. Той е един от очевидците на побоя срещу футболния треньор в Перник Румен Андонов.

Евтимов първо каза пред съда, че почти нищо вече не си спомня. Разказа, че имало спречкване, но не успя да посочи датата, на която това е станало. „Имаше спречкване, бяха на светофар. Двама души нещо се сбутаха. Познах Румен Андонов, защото той ми беше треньор. Другият не знам кой беше“, обясни Евтимов.

След това в съдебната зала бяха прочетени показанията му, дадени пред разследващите. Там той е казал, че видял как млад мъж ударил Андонов с юмруци и ритници. По време на побоя Андонов се свлякъл на земята, а управителят на близко кафене излязъл да спре боя, пише в показанията на Евтимов.

Той няколко пъти каза, че не е видял лицето на Васил Михайлов при въпросното спречкване, предаде БТА.

Други четирима свидетели разказаха, че са виждали Михайлов да се бие в заведение в Перник. В съдебната зала те обясниха, че младежът понякога носел нож. В един от случаите дори го размахвал, като оръжието бе разпознато от свидетеля в съдебната зала.

Делото продължава с разпит на свидетели, а съдът назначи дати до лятото. Младежът остава в ареста с определение на Софийския градски съд, постановено на 15 март. Следващо заседание по делото е на 9 април. Тогава са призовани още свидетели.

В районния съд има още едно дело срещу Васил Михайлов. То е по внесен обвинителен акт за закана с убийство срещу бившата му приятелка Боряна Рангелова. По него вчера Софийският градски съд потвърди решението на Софийския районен съд, а именно да излезе от ареста срещу гаранция в размер на 3000 лева.

Бащата на Михайлов – прокурорът от Перник Бисер Михайлов, също беше арестуван по обвинение в побой над съпругата си. Тя обаче отрече да е имало такъв, като обясни, че била паднала.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ