Борисов извади кирливите ризи на Асен и заяви: Да се откажем от Мария Габриел!? Вие сериозно ли

payimage-619940

ГЕРБ няма да се откаже от номинираната за премиер Мария Габриел, нито пък ще даде подкрепа за реализирането на втория управленски мандат, ако първият се окаже неуспешен.

Правителство с втори мандат не може за има.

ПП-ДБ продължават да си мислят, че ще има правителство с втория мандат, но това категорично няма да стане!

Да се откажем от Мария Габриел! Вие серизоно ли?

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента днес.

Пред журналисти в парламента той изрази възмущение, че от дясното обединение не само все още не са се извинили за думите си, но и са стигнали “още по-далече“. По време на брифинг във вторник финансовият министър в оставка Асен Василев нарече кандидата на ГЕРБ за премиерското кресло Мария Габриел “най-красивото лице на мафията“. Това предизвика остра рекация от страна на Борисов и самата Габриел, които обвързаха бъдещето на правителството с извинение от ПП-ДБ. Такова обаче герберите все още не са получили, а вчера Василев заяви пред Би Ти Ви, че Мария Габриел “не може и не трябва да бъде премиер на България“.

Днес Борисов подчерта: Вместо да се извинят, те отидоха по-далеч. И днес им даваме време да мислят, но утре изтича 7-дневният срок, предава Епицентър.

„Ние сме предложили само премиер, но ПП-ДБ не искат правителство. И днес им даваме време да мислят, но утре стават точно седем дни от преговорите“.

Защо трябва да се откажем от Мария Габриел – защото един човек я е обидил, попита Борисов. Човек, който благодарение на нас е финансов министър. Благодарение на нашата подкрепа, ние го защитавахме девет месеца от всички вас, които го нападахте, добави той.

„Според мен Асен Василев е намерил прекрасното време да дезертира и то по начин, по който да обедини всички, които не ни обичат. Много време съм прекарал с него – изключително умен е, но иска да стане водач на тези, които не ни обичат“, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Това, което е сътворил Асен Василев във финансите, Митниците, МВФ, след тази „гениална“ финансова политика, или фокусите във финансите, които прави – ние ще трябва да връщаме пари от Бюджета по ПВУ.

Смачканият дефицит е на база много фокуси“, каза още Бойко Борисов.

Той, ако остане, и това беше най-големият мотив той да остане финансов министър, трябва да си оправи тази каша, защото Международният валутен фонд в доклада си казва, че трябва да се вдигнат данъците, добави лидерът на ГЕРБ. Да не говорим от енергетиката -как взимаше пари, връща, прави, струва, изпразни фондовете, похарчи ги, върна ги, каза Борисов.

Борисов обвини журналистите, че “не искат да четат за това, което Василев е сътворил във финансите, в митниците“. Най-големият мотив Асен Василев да остане в правителството, по думите на Борисов, е бил “да оправи тази каша“.

Той бе категоричен, че втори мандат на ПП-ДБ няма да бъде подкрепен от ГЕРБ-СДС.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ