ИЗВЪНРЕДНО! Депутатите решиха съдбата на кабинета „Габриел“

payimage-620589

Депутатите гласуваха прие отказа на Мария Габриел от поста министър-председател на България. Решението бе прието с огромно мнозинство.

226 депутати гласуваха „за“. Има един „въздържал се“ от парламентарната група на ПП-ДБ. Нито един народен представител не е гласувал „против“.

След гласуването в пленарната зала, конституционната процедура продължава – на ход е президентът Румен Радев.

Припомняме, че дотук се стигна, след като преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за ротация на правителството удариха на камък.

Според ГЕРБ техните партньори във властта са продължили да поставят условия, за да се случи ротацията и последно поискали да бъде сменен министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

От ПП-ДБ обаче обясниха сложената точка в преговорите като нежелание от страната на ГЕРБ-СДС за реформи в съдебната система, службите за сигурност и регулаторите.

С отказа на Габриел се счита, че първият мандат е неизпълнен. След гласуването в пленарната зала, конституционната процедура продължава, а на ход ще бъде президентът Румен Радев.

Припомняме, че ген. Атанас Атанасов излезе със сензационно предложение към ПП ГЕРБ. Той прочете декларация от името на ПП-ДБ, с която подава ръка за съставяне на кабинет с втория мандат.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ