Борисов за ПП-ДБ: В единия случай казват „Бойко, помогни ни“, а в другия „Виновен е за всичко“

бойко борисов

„Висша форма на демокрация е след изборите хората да определят кой и как трябва да управлява. Затова е хубаво да мислим, когато има избори, а не след това. Аз не мога да си изкривя душата и да кажа нещо лошо за Христо Иванов, Атанас Атанасов, Кирил Петков, Асен Василев, с които 9 месеца сме защитавали едни и същи каузи, едни и същи минитри, политики и всички сме казвали, че сме свършили добри неща, били сме с едни идеи“, коментира в кулоарите на НС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар на думите на Атанас Атанасов, че отговорността за хвърлянето на държавата в нови избори лежи изцяло върху ГЕРБ.

„Петък, събота и неделя можеше да се разберем и да имаме правителство. Аз проявих разбиране, че без Асен Василев не може да има правителство – сиреч ПП няма как да се откажат от него – първи компромис. Втори компромис – енергетиката, трети компромис – отбраната – зачеркнах собственоръчно тези имена. Четвърти компромис – електронното управление. И те продължиха до последно, да не повтарям двата разговора в Министерски съвет на Денков и Габриел, да настояват за МВР. Знаейки че по този начин, излизайки аз от тези преговори, съсипвам ГЕРБ и вече почвате вие – „Навел се!“, „Клекнал!“ и всичките глупости. Не е така! Не е вярно това! Един път казват „Бойко, помогни ни“, после казват, че „съм виновен за всичко“, посочи Борисов.

Той посочи още, че ДПС не е участвало в нито един момент в преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

По отношение на съдебната реформа ГЕРБ е подкрепила всичко, предложено от съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов.

Борисов коментира и темата за газопровода „Турски поток“:

„За „Турски поток“ – първо, той не се казва Турски, а Балкански поток. Одобрен е от ЕК и на междуправителстевно заседание в САЩ. Гласуван е в Народното събрание без нито един глас „против“. И когато дойдоха при мен от ПП-ДБ, да сложим 20 лева такса за пренос по него, им казах – видяхте ли колко важно геостратегическо вложение е това – тогава „Балкански поток“ беше добър. След това заедно го гласувахме. Тогава беше добър този проект?“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ