От последните минути! Отпадна още един от евентуалните премиери, чака се знакова оставка

payimage-618802

Поредно име от списъка с евентуален служебен премиер, между които президентът Румен Радев може да избира, отпадна. Става въпрос за омбудсмана Диана Ковачева.

Преди минути тя излезе от среща с държавния глава, която се проведе на „Дондуков“ 2.

„Не мога да стана служебен премиер“ – това бе първият й коментар. Причината – скоро тя ще стане съдия в европейския съд по правата на човека в Страсбург.

„За съжаление аз не мога да предложа човек на мястото на подалата оставка заместник-омбудсман Елена Чернева-Маркова, тъй като има процедура, която отнема време.

Тази процедура ще бъде погазена, ако аз просто предложа някой“, поясни Ковачева. Елена Чернева-Маркова изненадващо подаде оставка в сряда.

„Моята клетва съвсем наближава – тя е на 17 април, и заради това смятам, че е редно в най-скоро време и аз да си подам оставката, за да може парламентът да задейства процедурата.

Мисля това да го направя следващата седмица“, призна омбудсманът.

„Г-жа Маркова е взела лично решение – това, което вие знаете, го знам и аз“, допълни Ковачева, визирайки изказването на Маркова от по-рано днес.

„Разговорът в президента Радев мина нормално и не мога да преценя дали е притеснен от така стеклите се обстоятелства“, каза Ковачева и допълни:

„Аз смятам, че омбудсманът и зам.-омбудсманът трябва да бъдат далеч от политиката“. Подобно мнение изрази и шефът на БН Димитър Радев, който също е сред възможните варианти за служебен премиер, предава Блиц.

Веднага след Ковачева на „Дондуков“ 2 отиде подуправителят на БНБ Петър Чобанов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ