Мистериозна смърт: Извадиха потънал лек автомобил от язовир Батак, в него – мъртва 59-г. жена

рибари лодка

59-годишна жена от Ракитово се е удавила с колата си в язовир „Батак“, като разследването тепърва ще уточнява дали става въпрос за нещастен случай или самоубийство.

Сигнал за случилото се бил подаден от рибари снощи малко след 21.00 часа на телефон 112. В района на контра стената на язовир „Батак“ те забелязали движещ се към чашката на водоема лек автомобил, който навлязъл във водата и потънал. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Автомобилът е паднал бързо във водата, тъй като на мястото на инцидента има отвесен скат и дълбочината на язовира е към 5-6 метра, предава 24 часа.

Към мястото били насочени дежурни екипи на полицейския участък в Батак, РУ-Пещера, ОДМВР-Пазарджик, два противопожарни автомобила с огнеборци от РСПБЗН-Батак и четирима водолази от сектор „СОД“ при РДПБЗН- Пловдив.

Няколко часа по-късно возилото било извадено от водите на язовира. В него е открито безжизненото тяло на 59-годишна жена от Ракитово, която е и собственик на „Мерцедес“-а. Трупът е транспортиран за аутопсия в отделение по съдебна медицина в МБАЛ-Пазарджик. На мястото е извършен оглед, образувано е досъдебно производство. Тепърва разследването ще установява дали водачката на колата е паднала неволно в язовира или умишлено е натиснала педала на газта.

Ще бъдат разпитани свидетели и ще се направи автотехническа експертиза.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ