Главчев след представянето на кабинета: Не съм правил компромиси! Най-трудно решение бе…

payimage-622039

Не става въпрос за гордост, а за спазване на Конституцията. Не знам дали ще се гордея с кабинета, но знам, че няма да се срамувам. С тези думи Димитър Главчев напусна президентството.

„С всички съм провел разговори, изслушал съм всички опасения. Кирил Вътев и другите представители от действащото правителство, са избрани така, че да има приемственост. Не исках да рискувам да има трус в сектора и да им дам шанс да завършат това, което имат да завършат“, каза той.

Главчев бе категоричен, че не е правил компромис с никого.

„Най-трудно ми беше да взема решение за Калин Стоянов. Оставката на главсекът на МВР наклони везните. Не може професионалното ръководство на ведомството да е в оставка и в такава да премине и политическото“ каза бъдещият служебен премиер и заяви, че няма да коментира думите на Кирил Петков и останалите политически представители.

„В момента има период, в който може да се проведат разговори за имената, но аз съм взел своето решение. Не виждам кой би ме убедил да го променя“, заяви Главчев, цитиран от Блиц.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ