От последните минути: Над хиляда души евакуирани в Карнобат заради отровния газ, има припаднали

171231703496545

МВР предприе незабавни мерки за издирването на източника на замърсяването с отровен газ на атмосферата в северната част на град Карнобат. Преди час от кабелния завод „Борднетце“ са изведени над хиляда работници.

На място са специалисти на РИОСВ, които са взели проба от основната канализационна шахта в близост до завода. Разследването за изтичането на циановодорода е започнало днес преди обед, след като няколко души от района са припаднали и са потърсили лекарска помощ. Това съобщава източник, цитиран от „Флагман“.

От ръководството на завода са категорични, че не използват циановодород при производството и настояват да се издири причинителят на замърсяването.

„Въпреки че нямаме касателство като инстанция по този случай, аз поддържам връзка с колегите от РИОСВ-Бургас. Опасност за общественото здраве няма.

Информацията ми е, че изтеклият в канализационната мрежа циановодород отива към пречиствателна станция и няма нужда от безпокойство. Няма никакво производство наоколо, в това число и самият кабелен завод, което да генерира подобен отпадък.

Няма настанени пострадали хора в болница“, каза директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.

Вижте какво се случва край завода. Районът се охранява от патрулни коли, има и пожарна в случай на влошаване на обстановката.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ