Притиснаха с въпроси ген. Атанасов, той мълчи за Рашков: Прокуратурата се е превърнала във фабрика за компромати

aakp_5383688668314530732_big

„100% съм сигурен, че Живко Коцев не е участвал в престъпни схеми. Прокуратурата се е превърнала във фабрика за компромати. Сложиха етикет на едни хора (бизнесмените Стефан и Марин Димитрови от Хасково, бел. ред), че са били контрабандисти, но това така и не е доказано.“

Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента ген. Атанас Атанасов от ППДБ.

Той, заедно с Кирил Петков коментираха казуса с изтеклите снимки на хасковските бизнесмени, които купонясват заедно с бившия вече секретар на силовото ведомство Коцев и депутата Бойко Рашков. Баща и син Димитрови са обвинени в контрабанда, пране на пари в особено големи размери и организирана престъпна група заедно с шефката на митниците Петя Банкова. По аферата с митниците е издирван и Никола Николов-Паскал, който се издирва. Говори се, че контрабандистът Паскал от години не е в България, а се крие в Гърция. Именно той обаче осъществявал връзката на висши митничари с контрабандисти.

„Имаме една медийна кампания с кученце и пари. Ако има престъпление – нека Коцев се разследва“, лаконично посочи на свой ред Кирил Петков. Той отказа да отговори конкретно на журналистически въпроси съвместими ли са личните контакти на Коцев с контрабандисти.

И Петков, и Атанасов отказаха да коментират ролята на Бойко Рашков във въпросните снимки. Те не пожелаха да кажат и дали Рашков ще остане в редиците на ППДБ след скандалния случай, предава Труд.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ