Продължава незаконната търговия с билети в Пловдив, Общината глобява превозвачите

Градският транспорт

Колко са пътниците в градския транспорт в Пловдив и какви са приходите от билети са въпроси, които от години нямат отговор. Въпреки всички опити на градските власти да направят цялостен анализ на пътникопотока и приходите на отделните линии,  това така и не може да се случи.

Причината – липсата на ясна счетоводна отчетност и от кондуктори и шофьори, и от превозвачи. През последните месеци ОКТ затяга контрола над продажбата на билети в автобусите в Пловдив. Въпреки че работят по-малко от 25 контрольори в общинското предприятие, те успяват да пресекат незаконна търговия с билети, пише TrafficNews.

Ежедневно се хващат кондуктори или шофьори, които продават нерегламентирано билети – или върнати от пътници, или взети от друго място. Mъже  бъркат по кошовете в спирките, а след това продават използвани билети на служителите в автобусите. Те от своя страна ги препродават.

„Всеки ден хващаме нарушители, които продават нерегламентирани билети. Съставяме протоколи и глобяваме превозвачите. Те от своя страна могат да санкционират своите служители.  Имаме и случаи, при които шофьори, виждайки контрольорите на ОКТ не спират на спирки. Въпреки че има хора за качване или слизане. Тук също сме безкомпромисни и ги глобяваме”, заяви Георги Стоилов. Той допълни, че проверките се правят с екипи на Общинска охрана и полиция, като се конфискуват нерегламентираните билети.

Новата система на „Тикси” се очаква да пресече тази практика. Точната информация за пътниците в една линия е от изключително значение за реформите в маршрутните линии, както и тяхната промяна.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ