Млада художничка представя интересна изложба в Пловдив

Художничка Виктория Тичинска

„Истинските инфлуенсъри“ е названието на изложбата, която  се открива в Културния център на радио Пловдив.  Проектът е на младата авторка Виктория Тичинска, която посвещава дипломната си работа на българските параолимпийци и техните невероятни истории за силата на човешкия дух.

В експозицията са включени 12 картини – масло и цветни моливи, изобразяващи младите параолимпийци Даниела Тодорова, Денислав Коджабашев, Християн Стоянов и Ружди Ружди.

Художничката споделя, че още с определянето на темата за дипломната си работа е решила да дари произведенията си на Националната параолимпийска организация, чиито представители се очакват за откриването на изложбата.

„Българските параолимпийци  показват, че няма невъзможни неща, когато има желание и усилие. Те преодоляват своите физически и психически трудности и се състезават на най-високо ниво в световния спорт.Споделянето на техните преживявания и преодолени предизвикателства може да вдъхнови хората да счупят събствените си бариери и да преследват мечтите си, независимо от обстоятелствата. По този начин се проправя път за други хора с увреждания да участват и превъзхождат в спорта и аз чрез тези картини се опитах да предам част от силата и волята на тези хора“, казва Виктория Тичинска пред Радио Пловдив.

Виктория Тичинска е магистър по живопис в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ