Детски писъци огласиха Перник: Тумба роми потрошиха 15-г. момче, сипели страховити закани

дете линейка

Група мъже преби 15-годишно момче в Перник, съобщиха от полицията.

Инцидентът е станал на 20 април, около 15, 20 ч., в близост до подлез „Караманица“. Там възникнал скандал между непълнолетното момче и няколко непознати за него мъже и тийнейджъри, предава Блиц. Момчето има фрактура на носни кости.

Участниците в разправията са установени и е образувано досъдебно производство. Уведомена е прокуратурата и разследването продължава.

Братът на тийнейджъра – Валентин Николов, разказа за случилото се в социалната мрежа:

„Бих искал да ангажирам вниманието на хората, до които този текст ще достигне и благодаря за отделеното време относно прочитането му! Искам да дам гласност на нещо, което намирам за абсолютно недопустимо да се случва в нашата държава и частност нашия прекрасен град Перник!

Става въпрос за ситуация, която се разигра вчера, на 20.04, посред бял ден, в близост до подлез „Караманица“. Брат ми, Мартин Николов, момче на 15 г, учащо и спортуващо, което родителите ми, включително и аз, сме положили усилия да възпитаме по възможно най-добрия начин, за негов късмет се оказал на неподходящото място, в неподходящото време.

Около 15 ч, той отива в близост до въпросния подлез, очаквайки там, с автомобил, да пристигне негов приятел, с когото заедно да отидат до село в близост до града ни, където да помогнат, с физически труд, на друг свой приятел. Брат ми стигнал до мястото и започнал да чака. Бил е сам.

Около 10 минути след това обаче, от храстите, излизат около 5 или 6 човека, от ромски произход, които все още далеч от него, без да го познават или да са го видели в близост, започват крещят по него с ругатни, псувни и закани за побой. Осъзнавайки, че тези хора се насочват към него с изразена недоброжелателност, Мартин тръгва към магистралата, за да се спаси и да не бъде пребит.

Поради прилива на адреналин и страх за живота, той я пресича, слава Богу успешно, и минава от другата страна, вече в кв. „Караманица“. Там, пред автосервиз, намиращ се източно от новия „Холидей Парк“, е настигнат от въпросните, които са му нанасяли удари по главата. В следствие на това, брат ми е с фрактура на носа т.е счупили са му носа, а това налага оперативна намеса!

Когато аз пристигнах на мястото, вече имаше солидно струпване от хора от ромски произход, половината от тях решени да му нанасят бой, за нещо, което те смятат, че той е извършил?! Просто са го взели за виновен и са решили, че трябва да го пребият, бяха над 50 човека, посред бял ден, целящи да наранят момче на 15 години заради просто свои собствени хипотези?!

Тук искам да благодаря на всички хора, включително и полицаите, лекарите, които са се оказали на място и са спасили брат ми от това да бъде наранен по-сериозно! Имало е заплахи не само за побой, но и за далеч по-страшни неща, които дори не искам да споменавам! Някой от тях просто, от тези хора, случайно е решил, че Марти е виновен за нещо?

Вярвам, че полицията и останалите органи, от които зависи правосъдието, ще свършат своята работа и ще се установи цялата фактология по случая, искрено! Но в същото време искам да дам гласност на този случай, защото вчера брат ми се е разминал със счупен нос, огромен страх и наранена психика, но НЕ ИСКАМ това нещо да се повтаря, не бива такива неща да се случват и това НЕ Е нормално.

Децата ни заслужават и трябва да растат в среда, която е възможно най-безопасна за тяхното психическо и физическо здраве! Вчера се разминахме, моля се да не позволяваме утре да ни се налага отново!

Моля разберете, постът не цели насаждане, на каквито и да е негативни чувства или нагласи, спрямо когото и да е! В същото време обаче, вярвам, че трябва да отстояваме своята позиция и правотата си, абсолютно задължително е и е наше неприкосновено право! Бъдете здрави!“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ