Концертите на известен фестивал в Пловдив вече ще се плащат

Пловдив се готви за Капана фест 03

Концертите на тазгодишното издание на Капана фест от 9 до 12 май ще бъдат с билет за първи път от провеждането на форума под тепетата. Причината, която организаторите посочват, е, че за разлика от предходните години, събитието през 2024-а е извън културния календар на Община Пловдив. То е сред резервните проекти, които се финансират само в случай, че организаторите на някое от избраните с по-високи точки събития се откаже.

„Това наложи концертите на главната сцена да бъдат преформатирани и да изискват билети. Другата алтернатива пред екипа ни беше за първи път да останем без музикална програма на главната сцена. Вместо това ние създадохме иновативна, взаимополезна партньорска стратегия, чрез която обединихме сили с други концертни и фестивални оператори. Ние обезпечаваме събитията технически, а нашите партньори ще организират четирите фестивални вечери“, посочват от екипа на организатора Никола Сивков.

Те уточняват, че всички останали активности от Капана фест ще бъдат безплатни за посетителите. Това е втората промяна, след като организаторите обявиха, че фестът и Базар Капана ще се проведат не като едно събитие, а като самостоятелни. Базарът ще бъде от 1 до 6 май, а Капана фест – от 9 до 12 май.

Аргументът им е да създадат една наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив през празничните дни. Новата концепция цели да демонстрира разликата и красотата по отделно на фестивала и базара и е част от визията за развитие на Капана фест по случай десетата годишнина, която събитието ще празнува през 2025 година, съобщава TrafficNews.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ