Насилие или инцидент? Дете е в ужасно състояние след посещение в център в Пловдив

Пострадало дете в Пловдив

Родители от Пловдив алармират за инцидент в детски образователен център в града, при който е пострадал синът им. Детето е с разбита уста, счупен зъб и синини след посещение в центъра.

Момченцето, което е на година и 11 месеца е със средна телесна повреда. Това показва прегледът на съдебните медици.

Васил Канев, баща на пострадалото дете заяви, пред Нова телевизия, че все още нямат никакви обяснения. Той добави, че иска институциите да вземат мерки. Канев каза, че според персонала на детския център детето е паднало на двора. „Ако това беше така, щеше да има охлузвания или ожулвания. Сезирам всички органи на реда. Искам и НАП да влязат, за да направят проверка в центъра. Ние 7 месеца не сме получавали никакъв касов бон за плащанията, които извършваме”, каза още бащата.

По думите му семейството е крайно афектирано и искат органите на реда да си свършват работата. Те настояват да знаят дали въпросният детски център има лиценз за извършваните дейности. Според него това е втори инцидент за последните четири месеца, а преди това синът им е бил ухапан от друго дете.

Управителят на заведението Петя Паунова разказа, че инцидентът се е случил в двора. „На място са били 11 деца с 3 учителки. Детето се е спънало. До три години децата нямат рефлекс, за да се пазят при падане. Заставам зад моя персонал. Те гледат децата като свои собствени. Насилие няма. Детето е паднало, ударило си е зъбчето, вследствие на това зъба му счупен”, добави Паунова. Тя каза, че детето е било изпратено на лекар и зъболекар. Управителят на центъра добави, че заведението е образователен детски център, а не детска градина. Според нея само детските градини имат лиценз. По думите и обектът не е под видеонаблюдение. „Работим на 100% законно”, каза тя.

Бащата уточни, че според него думите на Паунова не отговарят на истината и ще направи всичко възможно фактите около инцидента да бъдат изяснени.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ