Бетонират корените на дърветата в пловдивски район

Циментирано дърво в Пловдив

Гражданин е останал изненадан и смутен от новия подход за опазване на дърветата в район „Северен“. Мъжът е споделил възмущението си във популярната Фейсбук група „Забелязано в Пловдив – Seen in Plovdiv“.

„Нов метод за бетониране на дървета! Мястото е бул.“Дунав“, южния тротоар между бул.“Васил Левски“ и бул.“Цар Борис III Обединител“, пише човека.

От публикуваните кадри действително се вижда, че вместо обичайната пръст в корена на дървото е поставен бетон. Можем само да предположим, че някой съвестен строител е преценил да не изхвърля материала, а да „помогне“ растителността в района да бъде вечна, или пък е своеволие на буден гражданин.

Потребителите на мрежата не можаха да скрият недоволството си:

„Пътищата пълни с дупки, те бетонират дърветата.“

„Този народ направо изтрещя! Колко ум трябва да имаш, за да направиш това!“

„Няма страшно, корените пак ще избият, ще изкъртят плочките по половината тротоар, той отново ще е непроходим за количките на хора с увреждания и майки, пенсионери пак ще ходят по улиците, иначе се спъват в плочки и коренища, падат и си чупят китки и тазове.И всичко пак ще бъде нормално, не се тревожете!“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ