Тома Биков попари надеждите на Лена: ПП-ДБ да изчакат резултатите от вота преди да поставят условия

payimage-615769

Въпросът е ние дали ще си говорим с тях, а не дали те ще си говорят с нас. Не знам на кое място ще бъдат и е добре да изчакат резултатите преди да поставят условия за участие в управлението.

Това каза Тома Биков от ГЕРБ-СДС, след като малко по-рано ексшефката на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова постави условия на партията им за коалиция след вота – да се подпише споразумение с конкретни срокове за реформи.

„Не са в тази ситуация, която бяха, така че да се върнат на Земята и да се опитат да не са четвърта политическа сила“, посъветва Биков.

„ПП-ДБ практически взривяват диалога в средносрочен и дългосрочен план. Намериха да атакуват точно един от хората, с които могат да намерят диалог – Росен Желязков.

Той неслучайно беше председател на парламента. Това явно е някаква мъст за здравната каса, доколкото разбирам“, подчерта той в сутрешния блок на bTV.

„След изборите България трябва да има стабилно правителство, в което доминира първата политическа сила, с коалиционно споразумение и с ясно поемане на политическата отговорност“, коментира Биков.

„Асен Василев си въртеше далаверите – знаете ли, че капиталовите разходи на цялата държава бяха събрани в Министерство на финансите (МФ) и той решаваше? Г-н Бойко Рашков очевидно се е снимал с хора, свързани с контрабандата в България“, даде примери той за проблемите в отношенията между ГЕРБ и ПП-ДБ.

„Принципно не изключваме взаимодействие с когото и да било, стига да е в общата посока на развитие. Политическата криза се поражда от две неща – взривяването на диалога между всички политически сили и опитът да се отмени демокрацията в България през тази теза с ярките политически лица“, допълни той.

Биков не отхвърли възможността за споразумение с ДПС след вота, но подчерта, че с която и партия да се разберат, то ще се иска споразумение.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ