Костадин Димитров: Община Пловдив не трябва по никакъв начин за губи средства по проекта за Небет тепе

Костадин Димитров, кмет на Пловдив

Община Пловдив не трябва по никакъв начин за губи средства по проекта за Небет тепе, заяви пред журналисти кметът Костадин Димитров в отговор на въпрос за оградата на археологическия обект.

Димитров припомни, че до края на 2023 г. изпълнението на дейностите е извършвано с пари от програмата, а от началото на 2024 г. финансирането е от бюджета на общината.

„Правим всичко възможно да приключи проекта в срок. Преди два дни бях в Министерство на културата, разговаряхме със заместник-министър Амелия Гешева, представители на Инспектората, проф. Петър Петров от НИНКН. Най-важното, което трябва да се знае, е, че не трябва да допускаме финансови загуби за община Пловдив“ – заяви Димитров.

Кметът съобщи още, че НИНКН има няколко документа, които в различните етапи показват различни становища относно оградата. Сега се чака официално да кажат в каква посока да се действа.

Запитан какво е личното му мнение – да има или да няма ограда, Димитров разказа, че е срещал хора на самото Небет тепе, които са му споделили, че няма как обектът да се опази от вандализъм без ограда.

„Ние сме в прекрасни отношения с Министерство на културата. Най-важното е да няма загуба на средства“ – повтори Димитров.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ