Колтуклиева: Г-н главен прокуроре, събудете се! Партията на пудела продължава, невъзмутимо и нагло

кирил-петков-асен-василев-1280x853

“Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят”.
Това казал Кирил Петков, в присъствието на Асен Василев и Андрей Цеков, на предизборна среща в Бургас.

Това са камъни в градината на Иван Гешев и Борислав Сарафов. Не само, че не уличиха тази чудна нагла компания в прегрешения, но дори не ги разходиха до следствието за разпити. Питала съм многократно защо – даже преследвах временния главен прокурор с въпроси из коридорите на Европейския парламент в Брюксел. На моите въпроси неофициално се отговаряше: не му е сега времето! Защото: или беше преди избори, или преди раздаването на мандатите, или преди съставянето на правителство, или преди началото на кампанията за поредния предсрочен вот… или пък след това.

Затова Кирил Петков е самоуверен и брутален. Защото прокурорите са свити и превити – не всички, но повечето. От четвъртия етаж на Съдебната палата се излъчват към редовите обвинители не насърчения, а вопли: “да не се вкарваме в конфликти”.

Държавата напоследък се разтресе от безпрецедентния скандал с контрабандата и корупцията в митниците, главният секретар на МВР, издигнат от ген.Атанас Атанасов, получи обвинение за участие в ОПГ; парламентарната комисия разнищи порочните връзки на Бойко Рашков и Асен Василев с кръга “Паскал” – е, и какво от това – те дори не са призовани да дадат свидетелски показания.

Каква е тази сила, която пази “Промяната”? Кой я постави в метален саркофаг и превърна в недосегаеми тези, които съсипаха държавата? За по-малки подозрения други управници бяха обругавани и съсипвани. На тези – нищо, нищичко.
Какво като ние правим разследвания и разкрития – те се разбиват във вълнолома на съдебната система. Няма обвинения, няма търсене на отговорност. Партията на пудела, с леки одрасквания от публичното недоволство, продължава напред – невъзмутима и нахална като Лена Бориславова.

Г-н главен прокуроре, събуди се, изправи се, свърши си работата!

От Фейсбук профила на журналистката Соня Колтуклиева



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ