,,Биволъ“ подкара Лена: Извадихме нелицеприятни истини. Чакаме делото с нетърпение!

лена бориславова

„Лена Бориславова наруши омертата и написала статус в мрежата. За съжаление пълен с манипулации“, написаха „Биволъ“ във Фейсбук.

„Кризисната опорkа, че това е „политическа атака“ е абсурдна, защото когато сме започнали разследването за документните злоупотреби, нейната политическа партия #ППДБ бе в интимни взаимоотношения с #Буда и #Пеевски за съставяне на бъдещата #Сглобка, с която ги „изпраха“ криминално и политически и ги възкресиха от политическата морга. Търсенето на „политически“ мотив в журналистическите ни разследвания е клиширано от ченгеджийските пропагандни щабове твърдение, което се пуска в сила при всяка опасност за изваждането на престъпления или нелицеприятни истини за марионетките на #Статуквото. Откакто съществува Биволъ, при всички трусове, които сме им причинили повтарят мантрата за „политически“ актив от всички възможни страни. Така че по тази логика да сме „обслужили“ всички политически сили подред във времето. Такива прецеденти са остатък от комунистическата цензура в начина на мислене на родната плутокрация!“, пишат още там.

Ето какво още гласи отговора на журналистите от „Биволъ“:

„Разкритието било „с предизборна цел“. Подобна на първата опорка – близнак, която се върти заедно с нея като паразит в логореята на политиците от всички страни, в зависимост от това дали едно разкритие ги обслужва или засяга интересите им. По тази логика при перманентни непрекъснати избори, разследващите журналисти трябва да излязат в безсрочен отпуск. освен това подобен термин спрямо разследвания в медиите за политици, особено преди избори, е също остатък от проченгеджийските закони и порядки, насадени в Прехода, че политици, депутати, министри и „вся остлная сволоч“ трябва да си ползва едва ли не някакъв богопомазан „имунитет“ от това да им бъдат разкривани тъмните или криминални страни от живота. В държавите от евро-атлантическата общност подобно твърдение би звучало налудничаво и невъзможно. Точно в условията на някаква предизборна ситуация медиите особено активно следят да разкрият пред обществеността всичко за кандидатите да я управляват. Особено в САЩ, където предизборните кампании траят няколко месеца, представяте ли си кандидатите, а и самият президент да са „свещени крави“ спрямо журналистически разследвания и медийни публикации? Този принцип е основен за мисията на медиите да покажат на публиката в пълна прозрачност за кого ще делегират правото да ги представлява във властта. С една дума няма посткомунистическа „предизборна“ цензура, която бе измислена за комфорта на политическата шайка и нейното възпроизводство при зависимите медии и нагласените „избори“, от чиято измама България бе тотално съсипана.

Та би ни било интересно да довърши Лена твърдението си и да каже точно чий предизборен интерес обслужваме ние, вадейки на бял свят едни цинични злоупотреби и данни за престъпление на водещи политици /каквито са тя, Кирил Петков и Никола Минчев/ и каквото сме правили през цялата си журналистическа практика. Нима всички разкрития през годините например, върху които те сега градят своите „предизборни“ кампании срещу опонентите си и предимно довчерашни партньори и съратници Борисов и Пеевски са направени от тях, а не от нас през годините!? Това, което е тяхна заслуга е „изпирането“ на корпулентните, съешаване с мафиотския модел, единствено заради пари и власт. Предавайки усилията и надеждите на всички честни и свободни хора в България!

Бориславова чакала с нетърпение „съдебното дело“ по казуса с фалшификациите. Ние го чакаме още повече, но с безкрайно биволско търпение заради досегашната бавна работа на прокуратурата и МВР до момента, защото казуса е пределно ясен, неопровержимо доказуем и важен за цялата ни държава въобще. Без значение от бивши и бъдещи безпринципни #Сглобки с #Мафията, за които Лена и политическия им отбор са корифеи.

Лена Бориславова заявява, че „уважава разследващата журналистика“. Ние като обект на такова уважение не усещаме нищо подобно, напротив. Ако това беше поне малко истина, Лена и Кирил бяха да отговорят на простичките въпроси, които им изпратихме официално „С уважение“ преди да публикуваме каквото и да е за фалшивите документи и подписи! От техния пресцентър заявиха, че те са уведомени и да чакаме евентуален отговор. Ние, като разследващи журналисти, работещи според професионалните и етични световни стандарти, решихме да им зададем точно по 1 /един/ лесен въпрос, който не изисква голямо мислене и на който може да се отговори само с „ДА“ или „НЕ“. Тъй като до днес, вече 4-ти ден, не сме получили никакъв отговор от Кирил Петков и Лена Бориславова, а вместо това слушаме безумни и цинични политически мантри на кризисния ПР, ще си позволим да им ги зададем публично и се надяваме все пак да получим адекватен отговор!

Въпрос към Кирил Петков:

„Подписвал ли сте се под Протокол от 20.04.2021 г. за разлепване на покани и за свикване на Общо събрание на Сдружение „Да запазим Корал“, на което сте официално сменен като управител с Мартин Драгулев?“

Въпрос към Лена Бориславова:

„Получавала ли сте официално пълномощно от Председателя на Сдружение „Да запазим Корал“ Атанас Русев да го представлявате?“

Отговорът на тези елементарни въпроси не би трябвало да отнеме повече от няколко минути, нека бъдат часове, защото това е нещо, което не може да се забрави или заличи в паметта на висшите ни политици. За съжаление, до настоящия момент няма такъв отговор, нито от единия, нито от другия. Само ДА или НЕ е достатъчно в случая, а това би било особено важно и за цялата общественост, която има правото да знае истината.

Очакваме все още с търпение недадените отговори на Бориславова и Петков, защото те са важни за ВАС! Не вярваме още преди да бъде направена каквато и да е публикация адвокатите на лена и Кирил да са ги посъветвали да не дават изявления на журналисти. А ако е така, значи това говори само за себе си!“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ