Многодетен татко: Кубрат Пулев иска още деца от Розали възможно най-скоро

960x540

Боксьорът Кубрат Пулев става на 43 години на 4 май, точно в деня преди Великден. Подобаващо той ще го посрещне като баща на две деца -момче и момиче. Заедно с брат си Тервел двамата ще покажат какви родители са. Спортистът и майката на децата му Розали Петрова, която е брокерка на недвижими имоти, ще превърнат празничните дни още по-щастливи за фамилия Пулеви.

Кубрат и Розали имат дъщеря на име Христина (кръстена е на майка му), родена през 2022 г., както и син Спартак, появил се на бял свят на 2 февруари 2023 г. Приятели на двойката издават, че знаменитият боксьор искал поне още две деца и се надява това да се случи скоро.

Животът на спортиста е белязан от много изпитания. Син е на известния боксьор в тежка категория и шампион от 50-те и 60-те години на миналия век Венко Пулев, който почина преди няколко години. Именно бащата е човекът, който изиграва основна роля за бъдещето на Кубрат. Баща му прави доста добра кариера на ринга, но затова пък в живота не му върви много, най-вече в любовта. Често сменя партньорките. Една, втора, трета… От първата си съпруга Венко има дъщеря. Втората му ражда общо четири деца — две дъщери и двама сина. Така от двата си брака той има петима наследници. Запален историк е и много обича България. Съветва синовете си никога да не изоставят родината си, да я обичат и да бъдат патриоти. Затова им дава и имена на двама ханове – Кубрат и Тервел.

Майка им Христина умира много млада – двамата братя са още в прогимназията.

Останали без майчина опора, те много се бранят и поддържат. Баща им ги записва и в боксовата школа, където нямат време за. наркотици или други младежки „екстри“. Те дават всичките си сили, за да научат, тайните на бокса. И затова се хвърлят в боя, без да се страхуват. Тогава лепват на Кубрат прякора Кобрата.

Всъщност първата зала на бъдещите шампиони се намира в столичния квартал „Младост 2“ – в мазето на блока им. Оборудвана от баща им с подръчни материали, но и до днес си остава незабравима за Малката и Голямата Кобра.

Може би най-тъжната година за Кубрат е 2007-а, когато внезапно умира баща му. По това време той е на силния турнир „Златен пояс“ в Румъния и точно в деня преди финалния двубой, където е фаворит, той трябва да се върне спешно в България, защото татко му е много зле. Връща се, но го заварва мъртъв. Не успява да го види жив и да чуе последните му думи.

През годините за медиите и феновете на Кубрат най-интересна бе историята на любовта му с фолкдивата Андреа. Двамата бяха двойка десет години. Оказа се, че през всичките тези години за прехраната им се е грижела майката на певицата -Михаела. Причината за това е тривиална. Фолкаджийката не може да готви нищо друго освен яйца. Кобрата надали е стоял гладен, защото има две заведения с брат си— единият ресторант е арабски в съдружие със Самер Отхман, а другият е за здравословна кухня. С Тервел са навлезли и в друг бизнес – строителството, където движещ мотор е Тервел. Първите сгради са тяхна собственост и се намират в столичния квартал „Малинова долина. И типично за Пулеви носят имена от българската история — Плиска“ и „Преслав“, пише „Галерия“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ