Главчев посети СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев“: Запозна се отблизо с нуждите на болницата

димитър главчев

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев”, за да се запознае на място с неотложните нужди на болничното заведение. Преди това министър-председателят се срещна с председателя на Обществения съвет за изграждане на Национална детска болница и ръководител на Клиниката по детска неврология на болница „Проф. Иван Митев” проф. Иван Литвиненко, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет.

Ден по-рано проф. Литвиненко алармира за необходимостта от закупуване на скенер и рентген за болницата. При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер.

Във вторник, 7 май, премиерът Главчев ще инициира среща със здравния министър Галя Кондева, вицепремиера и финансов министър Людмила Петкова, изпълнителния директор на СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев” д-р Благомир Здравков и проф. Иван Литвиненко, за да бъдат обсъдени и намерени решения на най-належащите проблеми на педиатрията.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ