30 партии и коалиции регистрираха листите си в Пловдив за предстоящите избори

Кандидати за депутати от Пловдив

Точно 30 партии и коалиции регистрираха листите си за предсрочните парламентарни избори в 16 РИК – Пловдив. Снощи изтече крайният срок за подаването на кандидат-депутатските листи, като прави впечатление, че редица председатели на политически партии са водачи на своите формации от Пловдив.

Както TrafficNews писа най-интересната битка се очертава за първото място, където Бойко Борисов от ГЕРБ ще се изправи срещу Асен Василев от ПП – ДБ. Листата на управляващата партия под тепетата също има доста изненади. На второ място е бившият общински съветник проф. Даниела Дженева, трети е бившият председател на СОС Георги Георгиев, а след него Деница Николова, позната като дългогодишен зам.-министър на регионалното развитие. Пета е друг местен кадър – д-р Валерия Славова.

От ПП – ДБ на второ място е местният председател на ДСБ Йордан Иванов, след него адвокатът Стою Стоев, а четвърти – Манол Пейков. Петото място е за пловдивския координатор на ПП Николай Гюров, като изненада е 6-ото място на Христо Петров – Хазарта.

Това, което прави впечатление е, че на пръсти са партиите, които залагат на местни кадри за лидери на листи. От парламентарно представените партии БСП са заложили на Иван Петков – Бебето, а ИТН на Станислав Балабанов. Последният е пловдивчанин, като бе и кандидат за кмет на града, но от години не развива своята дейност под тепетата.  „Възраждане“ са сложили Ангел Георгиев, който е родом от Видин и макар да бе кандидат за кмет на Пловдив, той живее в община „Родопи“.  Танер Али от Разград пък е водач на ДПС, а зад него  е Али Байрам.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ