Красивите фонтани в обновената Градска градина на Пловдив вече не работят

Градска градина Пловдив

Хаштагът „Хубаво е, ама не е готово“, който преди 5 години стана синоним на ремонта на ул.“Граф Игнатиев“ в София, вече може да бъде използван и за новоремонтираната Градска градина в Пловдив.

Граждани алармираха в социалните мрежи, че два от фонтаните там не работят. Откриването на градината бе преди броени дни, а първите нередности вече са факт.

Проверка на репортер на Plovdiv24.bg показа, че чисто новият сух фонтан, действително е сух и няма признаци да е бил пускан в близките дни.

По-фрапираща е визията на също новоизградената водна естакада. Намиращата се в нея остатъчна вода е зелена и мръсна. Дори едно дете би разбрало, че последният път, когато вода е потекла по естакадата, вероятно е бил на откриваното на 19 април .

Потърсихме отговор от район „Централен“ относно състоянието на двете водни съоръжения. Оттам ни казаха, че ОП „Паркове и градини“ се грижат за състоянието им и трябва от тях да очакваме отговор. Разяснено ни бе, че фонтаните имат конкретен график кога да бъдат пускани и кога не. Списъкът е на разположение на общинското дружество.

Свързахме се с ОП „Паркове и градини“. Те заявиха, че все още не са получили официален приемно-предавателен протокол за фонтаните в Дондуковата градина.

Не е получено и описание за експлоатацията на съоръженията от фирмата изпълнител. От самата фирма са заявили още, че трябва да направят корекции по фонтаните.

Очаква се по-късно днес да се проведе среща между кметът на район „Централен“ Георги Стаменов и директорът на ОП „Градини и паркове“ Антон Георгиев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ