Първият съперник на Григор Димитров в Рим: играч, когото е побеждавал с 6:1 6:0 на същия турнир

григор димитров

Йошихито Нишиока ще е първият съперник на Григор Димитров в Рим. Световният номер 80 беше загубил 6 от последните си 7 срещи на ниво ATP, но прекъсна негативната си серия, надигравайки Себастиан Офнер след тайбрек в решителния сет – 6:3 2:6 7:6(4) за 2 часа и 21 минути игрово време, предава tennis.bg.

Досега Димитров и Нишиока са се срещали два пъти, като японецът никога не е печелил сет срещу първата ни ракета, а любопитна подробност е, че те се изправиха един срещу друг за последно именно на Мастърса в Рим през 2020-та година, когато българинът записа най-убедителната си победа в кариерата на турнир от тази категория – 6:1 6:0.

170-сантиметровият левичар е 2-кратен шампион в ATP Тура и има още три финала, само че всичи тези успехи са постигнати на твърда настилка, която е предпочитаната за азиатеца. Нишока все пак далеч не е безпомощен на клей и може да се похвали с достигане до 1/8-финалите на Ролан Гарос, но все пак определено е по-скоро почитател на бързите кортове, имайки предвид сериозната вариация в неговата игра и желанието му да взема топката максимално рано.

Сблъсъкът между Григор и Нишиока ще се проведе в петък.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ