Безупречен Григор Димитров! За трети път надделя над Нишиока, в Рим са на крака

григор димитров

Григор Димитров не направи един от най-добрите си мачове през сезона, но положителното е, че изглеждаше възстановен от физическите проблеми, които го съпътстваха в Мадрид и в крайна сметка се поздрави с триумф над Йошихито Нишиока – 7:5 6:3 за 1 час и 37 минути игрово време. Така осмият поставен вече има положителен рекорд от 12 победи и 11 загуби, като в неделя ще се опита за пръв път от 10 години насам да се класира за 1/8-финалите в италианската столица.

Откриващият сет беше изключително равностоен, което се дължеше най-вече на огромния брой непредизвикани грешки на световния номер 10. Димитров имаше предимство в почти всяко едно разиграване и ясно можеше да видим неговото физическо предимство спрямо 170-сантиметровия му съперник, само че азиатецът компенсираше с много тичане и отлична игра в защита, предава Tennis.bg.

Българинът печелеше множество лесни точки от с помощта на първия си сервис, докато първите подавания на Нишиока бяха в рамките на около 130 километра в час, само че нашият сънародник изглежда беше затруднен от тоталната липса на скорост в началния удар на световния номер 80 и редовно изкарваше своите блок ретури в аут. Изглеждаше, че постоянната игра на азиатеца започва да влиза под кожата на фаворита, който правеше голям брой непредизвикани грешки, но Григор все пак дочака своя момент и се възползва от няколко неточности на непоставения играч, за да пробие шри 6:5 в своя полза и така да сложи точка на спора в първия сет.

Вторият сет се развиваше по абсолютно същия начин, но разликата идваше от сервирането на левичаря, чиито първи сервиси станаха значително по-остри и той минаваше с лекота през подаванията си. Родният ни представител пък беше вкарал само един първи начален удар до резултат от 4:3 в полза на японеца и нещата продължаваха да се получават много трудно на корта за него.

В крайна сметка бившият номер три отново вдигна своето равнище в най-точния моменти и достигна до мачбол в деветия гейм, който реализира след забит форхенд мрежата на Нишиока и така продължава да е без загубен сет в 3-те си досегашни срещи с този съперник.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ