Лютви Местан уби бебе пред 4г., днес наглее в съда: Иска отстраняване на прокурори от делото

payimage-436520

Обвинителният акт за катастрофата, при която загина 6-месечно бебе, беше върнат отново на прокуратурата за отстраняване на допуснати нарушения. Обвиняеми по делото са бившият политик Лютви Местан и бащата загиналото дете Юсеин Ахмед. Те са обвинени в независимо съпричиняване по непредпазливост на смърт при пътно-транспортно произшествие. Катастрофата стана на 14 април 2019 година край момчилградското село Загорско. При опит на Лютви Местан да се включи в главен път последва удар с движещ се по него автомобил. При катастрофата загина возещо се във втория автомобил бебе, а братчето му беше ранено.

По време на четвъртия старт на делото Местан и защитникът му поискаха отстраняване на двамата прокурори и връщане на обвинителният акт.

„Подложен съм на прокурорски произвол“, заяви бившият политик. Той каза още, че в обвинителният акт има противоречия и неточности, предава 24 часа.

Адвокатът на близките на загиналото дете, които бяха конституирани като частни обвинители, пък поискаха на Местан да му бъде назначен резервен защитник, за не се стигне до шиканиране на делото. Това предизвика за кратко напрежение в залата.

Делото срещу Лютви Местан и срещу Юсеин Ахмед стартира през 2020 година, но тогава съдът върна на прокуратурата обвинителния акт за отстраняване на съществени процесуални нарушения.

В началото на 2021 г. делото стартира, но след повече от 25 заседания председателят на съдебния състав Георги Милушев излезе в пенсия и се наложи процесът да започне отначало.

В края на миналата година се проведе поредното разпоредително заседание с нов съдебен състав председателстван от Йорданка Янкова, която отново върна делото на прокуратурата за отстраняване на процесуални нарушения. Същото се случи и на поредното разпоредително заседание на 13 май.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ