Скандален прецедент! Еврокандидат сред големите длъжници на НАП, има я дори в публичните списъци

payimage-418588

Действащият евродепутат и кандидат-депутат за нов петгодишен мандат в Брюксел Елена Йончева е в списъка с длъжници на НАП и това е скандално, сигнализират от Bird.bg.

Според сайта това е прецедент. Оттам припомнят, че Елена Йончева е независим член на Европарламента от 7 май 2024 г. Тя беше избрана през 2019 с листата на БСП, а сега е кандидат за евродепутат в листата на ДПС.

Два дни по-рано, на 5 май 2024 е включена в списъците с големи Длъжници на НАП. През април Йончева окончателно загуби дело срещу ревизионен акт на НАП за 58 хиляди лв. дължими данъци. Сумата с лихвите вече надхвърля 69 хиляди лв.

Делото за пране на пари срещи Йончева също не е прекратено. „Все пак с евродепутатска заплата по-лесно се изплаща дълг към НАП, отколкото ако си на трудовата борса“, коментират от Bird.bg. Сайтът припомня, че през 2019 и Николай Бареков, докато беше евродепутат, загуби дело срещу акт на НАП за дължими данъци.

Включването на действащ евродепутат и кандидат в публичния списък с длъжници с неуредени публични задължения обаче се случва за първи път.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ