Мехмед Дикме: Борисов ще направи правителство, ДПС ще го подкрепи. В следващия парламент ще влязат…

payimage-225255

Пшеницата и слънчогледът се продават на безбожно ниски цени. Няма друг избор производителят, освен да продава, дори на загуба, защото някой трябва да плаща към банките кредити, да се купуват препарати, за да може това, което са засели да го рекултивират.

Това заяви бившият земеделски министър Мехмед Дикме в студиото на „Bulgaria ON AIR“.

Той определи като тежко състоянието на зърнопроизводители, овощари, зеленчукопроизводители. И посочи, че голяма част от вината е на българските политици, които последните 3-4 г. не са предвидили проблемите, които ще произлязат от войната в Украйна.

„Някой се опитваше чрез силата на властта да решава нещата, трябва да има дискусия как най-добре да бъдат решени тези проблеми… Има проблеми с ПВУ, нямаме програма за развитие на сектора за следващия програмен период“, изтъкна Дикме.

Той изрази очакванията си след изборите да има стабилно управление на държавата.

„Има един единствен стабилен вариант – правителство на малцинството. Борисов да излезе и направи правителство, ДПС ще го подкрепи, ще има и трета партия, която ще ги подкрепи. Има ли съглашателство между Борисов, Радев и Делян Пеевски за следващо правителство – задавам го като въпрос. Отговорът ще разберем след изборите“, каза Дикме.

Той призова политиците да привлекат избирателите не с противопоставяния, а с визия и идеи за бъдещето.

Очакванията му са в следващия парламент да влязат 5, а не 6 партии, тогава ГЕРБ и ДПС ще направят мнозинство, като за движението предвижда около 40 мандата.

Бившият земеделски министър отбеляза също, че кадърните хора бягат от политиката.

„Можещи хора не искат да участват в управлението. Много партии не намериха хора да си попълнят листите. Търсят се хора за листи, който е с акъла си, не иска да влиза в политиката“, допълни Дикме.

По думите му ДПС може да подпише споразумение за управление след изборите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ