Онлайн измама, свързана с ГЕРБ! От партията с първи думи: По време на кампаниите атаките зачестяват

Ловеч - КП ГЕРБ-СДС - предизборна кампания

За съжаление името на ГЕРБ се използва от около 10 дни за онлайн измами. Незабавно след първите сигнали от граждани, че са получили подобен мейл, сме сезирали компетентните институции. Това коментираха от ГЕРБ пред БЛИЦ във връзка с измамата, в която е замесено името на партията.

Потребители получават мейли от името на ГЕРБ, в които се твърди, че е извършено плащане по фактура, а за да се види платежното нареждане, трябва да се последва конкретен хиперлинк. При достъп към връзката се отваря сайт, който, ако устройстово има антивирусна програма я задейства веднага, ако не, и потребителят не е бдителен, може да се достигне до кражба на данни и пари.

Ето какво още посочват от ГЕРБ:

„Подчертаваме, че като политическа партия ГЕРБ няма право и не извършва стопански дейности и респективно не издава фактури за такива.

Затова призоваваме потребителите да не отварят подобни прикачвани файлове, ако получат мейл от непознат изпращач.

По време на предизборни кампании този вид зловредни атаки зачестяват многократно като разчитат на недостатъчната съобразителност на потребителите и значителното сходство в данните между легитимния изпращач и злонамереното лице.

За съжаление в днешно време никой потребител на тези услуги не е 100% защитен от подобни атаки.“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ