Лъснаха още ужасии покрай Рангел: Ето какво искал от Борислав, намесена е и ромска девойка

динкови

Противоречиви показания на няколко пъти е давал единият близнак Борислав Динков. Това съобщи в съда Коста Кючуков, полицай, разследващ случая.

Той каза, че заедно с колеги е бил командирован в Приморско, за да разпита Борислав във връзка с изчезването на Димитър Малинов на 20 април 2023 г. в Цалапица. Когато намерил Борислав и го завел в РПУ в Приморско, младежът казал, че вече бил разпитван от местната полиция и по телефона от пловдивската за изчезването.

По пътя към Пловдив, Борислав е разказал на полицаят Кючуков, че във фаталната вечер бил на барбекю в селото заедно със свои приятели и познати. Там се появил Рангел Бизюрев и му поискал колата, за да отиде някъде в полето и да прави секс с ромска девойка.

Няколко пъти Борислав сменя показанията си. Когато стигнахме до Пловдив, Борислав каза, че иска да признае цялата истина. Разказа ни, че същият ден Митко му е искал 100 лева назаем, за да отиде на почивка на планина.

Борислав обаче казал, че няма такива пари и по-късно ще говорят. Същата вечер, когато били на барбекюто, Рангел бил употребил завидно количество алкохол. Рангел разказал на Борислав, че Митко Малинов го е псувал и обиждал, а от своя страна Борислав му споделил, че в същия ден жертвата е искала пари назаем от него. В тази връзка Бизюрев казал на Борислав да се обади на Митко, да го излъже, че ще му даде 100-те лева, за да може да излезе.

Заявил, че лошото е, че само Рангел е удрял Митко, а когато се върнали до пребитото момче, и Борислав видял, че вече не диша, отказал да го докосва и да се замесва в тези неща. Борислав твърдял, че Рангел се е обадил на другия близнак Валентин и му наредил да донесе кирки и лопати

Когато Валентин пристигнал и също разбрал, че Митко е мъртъв, и той отказал да докосва трупа.

Борислав твърди, че Рангел сам е натоварил тялото в багажника. Закарали са го на мястото, където са го намерили. Рангел сам е изкопал дупката и сам е заровил Митков.

Заплашил близнаците и им казал, че за станалото никой не трябвало да разбира, иначе щели да си имат работа с него и проблеми. Наредил им да измият автомобила.

Казал на Борислав да кара внимателно по малките улички, за да не ги засече видеонаблюдение в селото и така да се стигне до разкриване на истината

Още в началото на днешното заседание близнаците Валентин и Борислав Динкови отказаха да дават каквито и да е обяснения и показания. Рангел Бизюрев беше докаран с белезници на ръцете и пранги на краката. Откакто беше екстрадиран от Дания той е в ареста, а близнаците са зад решетките от месеци.

Делото продължава с разпит на многобройни свидетели, сред които и доста полицаи, както и приятели и познати на жертвата и на трите момчета.

Майката на Митко – Атанаска Бакалова, за пореден път заяви пред БЛИЦ, че не е доволна от обвинението към братята и държи делото да бъде приобщено към това на Рангел.

Припомняме, че близнаците са обвинени само в укривателство и ги заплашват до 5 години затвор

Бакалова твърди, че и те са убийци също като Рангел и че в ликвидирането на сина й чувстват поне още няколко души.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ