Помните ли Н. Радев – Отвертката!? Известен лекар и брат му са задържани за убийството

отвертката

Анестезиологът д-р Николай Карастоянов и брат му Иван влизат в затвора след окончателно решение на ВКС по делото за убийството на Николай Радев – Отвертката в Дупница. Братята са получили по 4 и 3 г. лишаване от свобода, а баща им – стоматологът д-р Владимир Карастоянов е с условна присъда от 3 г. с 5- годишен изпитателен срок. Тримата ще трябва да платят и обезщетение на родителите на убития Гълъбина и Рри по 120 хил. лв. и 50 хил. лв. на жена му Милена. В сряда малко преди 17 ч. присъдата от ВКС е получена за изпълнение в Окръжна прокуратура – Кюстендил, пише 24 часа.

Николай Радев почина на 11 март 2014 г. след спречкване в заведение в Дупница. Там била 19- годишната Владимира, дъщеря на анестезиолога, както и Радев, който я задявал. Момичето се обадило по телефона да се оплаче на дядо си, който заедно с баща й и чичо й пристигнали в заведението. Тримата се сбили с Радев и той бил намушкан с нож. Издъхнал малко по-късно в болница.

На първа инстанция бащата и двамата му синове получиха общо 37 г. затвор. След това присъдите им бяха намалени и определени като условни. ВКС два пъти връща делото и при последното му гледане, в понеделник съдът излезе с окончателно решение за ефективна присъда по 3 и 4 г. за братята и условна за баща им.

„От вас научавам, че има решение. Ако е така, както ми казвате, то тези присъди са ниски, но все пак това е решил съдът, нищо не може да направим. Не е това, което очаквахме. Експертизи показаха, че брат ми не е починал от падане върху счупено стъкло, а е намушкан с нож, той е убит. При тези доказателства, би трябвало присъдите да са по-високи“, каза братът на починалия Иван Радев, потърсен за коментар от наш репортер в понеделник, когато излезе решението.

Тогава разговаряхме и със стоматолога д-р Карастоянов, който бе изключително разстроен. „Няма смисъл да коментирам, това е последна инстанция. Победени сме. Тъмните сили са по- силни от нас. Ние сме съсипани, буквално сме убити, предали сме се“, лаконичен бе д-р Карастоянов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ