От последните минути: Пациенти с COVID-19 заливат Пирогов, затвориха още една болница в София

15

Една частна лаборатория, вместо да ползва Щаба, се обаждат на пациентите си, казват че са положителни, казах им да отиват в болница и в момента те са заляли „Пирогов“ и ВМА с пациенти, които нямат симптоматика. Но са в истерия и искат неистово да влязат в болница, разкри генерал Мутафчийски днес.

Пациенти, които са положителни, те остават вкъщи и уведомяват личния си лекар, че са констатирани като положителни. Минималната симптоматика – гърло да го боли, температура, кашлица – не е основание, за да бъде приет такъв пациент в болница. Когато се появи задух, това вече е от тревожните симптоми. Тогава трябва чрез личния лекар да се обадят и да пристигне линейка, за да ги вози в болницата. Бърза помощ знае в коя болница колко легла има. А тук е едно непрекъснато движение от пациенти, на които е създаден умишлен хаос, предупреди за пореден път професорът.

Той добави, че „Токуда“ е поредната софийска болница, която е затворена, защото в нея са приети двама души с коронавирус.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ