Удариха сериозно по „Би Ти Ви“

Би Ти Ви

Сървърите на bTV Media Group са били обект на хакерска атака, при която са компрометирани данните на над половин милион потребители, ползвали сайтовете на групата от 2013 година насам. Информацията съобщи член на Raidforums, който е пуснал за продажба данните срещу 2000 долара.

Обявилият се са продавач твърди, че паролите на потребителите са били съхранявани в нарушение на изискванията на GDPR и че първо ги е предложил на компанията, но тя е отказала да плати за данните. Константина Маркова, която отговаря за корпоративните комуникации в Би Ти Ви коментира за „Дневник“, че при тях всичко се случва по правилата, но се е стигнало до пробива.

В изпратено до медиите съобщение от bTV Media Group се казва, че външно лице е осъществило неправомерен достъп до системите и е получило определени видове лична информация. Става въпрос за данни, които са били предоставени при регистрацията в някоя от страниците на bTV Media Group или услугата Voyo.

От компанията препоръчват на регистрираните в сайтовете и да вземат предпазни мерки и да променят паролите, които използват. От bTV Media Group посочват, че в базите данни не се съхраняват никакви идентификационни данни за плащане (номер на банкова сметка, титуляр, информация за кредитни/дебитни карти, банкови разплащания и др.) и никаква чувствителна информация.

Според продавача на данните обаче това не отговаря на истината. След продажбата на базата данни той обещава да пусне всички разговори между него системният администратор на Би Ти Ви. „Ние не съхраняваме такива данни. Става въпрос за криминално деяние и работим заедно с ГДБОП, като сме им дали цялата информация, която имаме“, уточни Маркова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ