Пускат Нено Димов под домашен арест

Нено Димов

Бившият екоминистър Нено Димов да бъде пуснат вкъщи под домашен арест. Това реши Специализирания наказателен съд днес на заседание по скайп.

Димов е обвиняем заради водната криза в Перник. Задържаха го на 8 януари и оттогава е в ареста. За да излезе от килията обаче ще трябва да изчака решението и на втората инстанция.

Съставът с председател Елена Попова е приел, че обоснованото предположение не е разколебано съгласно представените по делото доказателства. По делото са представени и нови доказателства, които съдът прецени като пряко несъотносими към обвинението на обв. Димов, но отбеляза, че същите са необходими с оглед разкриването на обективната истина и повдигнатите обвинения за останалите обвиняеми по делото. Съдът се солидализира със становищата на страните, че не е налице реална опасност от укриване предвид образованието, трудовата ангажираност на обвиняемия преди мярката му за неотклонение и неговия постоянен адрес. Съдът обаче прецени, че е налице, макар и в много ниска степен, реална опасност от извършване на престъпление с оглед необходимостта от назначаване на експертиза по делото за установяване на щетата, посочена в обвинението.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ