Обвинената, че е напсувала Бойко Борисов проговори: Да бях там!

Бойко Борисов

Кореспондентката на БНР в Благоевград Кети Тренчева се разграничи от скандала с премиера Бойко Борисов, разиграл се след посещението му на тунел „Железница“ вчера. Журналистката заяви, че тя не е отразявала събитието, а само визитата на Борисов в Банско, където тя живее е под блокада заради извънредното положение.

Тренчева уточни, че само тя е кореспондент на БНР в региона, а отделно нейни колеги от регионалния клон на радиото в Благоевград работят на място.

Те са отразявали Борисов на магистрала „Струма“, както ПИК съобщи ексклузивно по-рано. Така става ясно, че репортерът с обидната реплика е от регионалния клон на радиото, а медията ни продължава да търси истината по случая.

Кореспондентката Тренчева, която е на отчет директно към централата на БНР, държи да се уточни, че тя няма нищо общо със скандала и репликата на репортерка към премиера „шибаняк“.

Оказва се, че в структурата на радиото има различни щатове в провинцията – от една страна са кореспондентите, а от друга – репортерите от регионалните клонове на националната медия в 10 областни града, които са десетки.

„Аз съм кореспондентът на БНР. Казвам се Кети Тренчева и вчера наистина отразявах премиера и здравния министър, но в Банско, където съм от началото на карантината. Изобщо не съм присъствала на пресконференцията в района на тунел “ Железница“.

Нещо повече – никога не съм си позволявала квалификации и обиди – нито в професионален, нито в личен план.

28 години защитавам името си в журналистиката и в обществото, и стоя зад всяка своя дума“, заявява Кети Тренчева в право на отговор.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ