Убиецът на Милен: Предстои ми сватба със Симона, искам на свобода

Кристиан Николов

На прага на сватба са били обвиненият за умишленото убийство на журналиста Милен Цветков и неговата приятелка, която избяга от мястото на фаталната катастрофа в София навръх Великден.

22-годишният Кристиан Николов и гаджето му Симона Цанкова били във фактическо съжителство. Двамата имали връзка от няколко години.

Това е станало ясно от показанията на майката на момичето, пътувало в мощния джип, който помете колата на Милен, пише столичен ежедневник. Заедно с двамата в автомобила е бил и другарят им Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Симона и Георги духват от мястото на катастрофата, а впоследствие прокуратурата ги обвини за затаяване на факти и обстоятелства около престъплението.

Подробности за връзката между дрогирания Кристиан и Симона стaват известни на криминалистите още в първите часове на разследването прокрай разпитите на техни близки. Двамата се запознават, докато са ученици в столичното 73-то училище. Симона е една година по-малка от гаджето си.

Тя е била приета за студентка по психология в Софийския университет. Кристиан и Симона произхождат от семейства с много различен социален статус. Майката на Кристиан – Десислава, е богата бизнес дама, а баща му – предприемач. Родителите на Симона пък са хора от средната класа. Баща й работи в куриерска фирма, а майка й се занимава с недвижими имоти.

По време на делото за определяне на мярката за неотклонение на Кристиан в сряда късно вечерта той самият заявил, че е сгоден. Това бил и един от мотивите му да поиска да бъде пуснат от ареста, твърди още изданието.

Освен него обвиненият посочил, че иска да излезе от килията, за да продължи образованието си в Германия. Съдът не прие тези аргументи и остави обвинения задържан под стража.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ