Руските медии в един глас: България обеща да завърши „Балкански поток“ до края на годината

Бойко Борисов

Работата по строителството на газопровода „Балкански поток“ върви по график, проектът ще бъде реализиран до края на годината. Това се казва в разпространено в понеделник съобщение от българското Министерство на външните работи, това заяви и вицепремиерът и министър на външните работи на страната Екатерина Захариева в телефонен разговор с руския си колега Сергей Лавров, съобщава ТАСС.

„Постигнахме съществен прогрес в развитието на двустранните отношения. Въпреки кризата, проектите, които са важни за двете страни, се развиват добре. „Балкански поток“ се строи по график. Планираме да го завършим до края на годината“, заяви Захариева.

Както отбелязват от МВнР на България, страните са обсъдили въпроси от двустранното сътрудничество в условията на пандемия и глобалния отговор на разпространението на коронавируса.

„Ситуацията в света а нова. Страните са намират на различен етап от епидемията, някои още не са стигнали пика на кризата. За решаването на проблема е необходим координиран подход“, отбелязва Захариева и допълва: „Всички страни в света трябва тясно да си сътрудничат“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ