Няма да има парад за 6-ти май, само авиацията ще участва

Красимир Каракачанов

Традиционният парад за 6 май няма да се проведе така, както в предишните години. На него ще участват само от авиацията и военните парашутисти. Това стана ясно от изказване на премиера Бойко Борисов пред журналисти в парламента.

Парад не може да има. Как ще има парад за 6 май? Къде ще стоят хората? Говорихме и сутринта с военния министър Каракачанов само за парашутните войски и авиацията да направят едно движение, все пак да си честваме празника. Русия махнаха парада, където такъв е имало и през Втората световна война, каза Борисов.

На въпрос как ще коментира идеята на президента Румен Радев, която в понеделник той лансира във Фейсбук – да се направи публичен регистър, където да се описват похарчените от правителството средства за борба с коронавируса, Борисов заяви: За кои средства? Те са публични, вземат се с постановление на Министерския съвет. По-голяма прозрачност от тази… Единствената непрозрачност беше, когато взеха решението за Грипените за един месец. Не съм го чел това, не съм го видял. От това, което ми казвате, не е казал нищо по-различно от това, че е хубаво да сме здрави и богати, а не бедни и болни.

Борисов обясни още ,че се работи върху това наредбите на здравни министър Кирил Ананиев да бъдат разписани в закон. И допълни, че той също искал още днес да падне извънредното положение, но това ще се мисли в началото на май. Благодари и на българите, които били много разбрани и се пазели.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ