Искрен Веселинов, ВМРО: БСП ясно показва, че не може да бъде алтернатива

искрен веселинов

Мерките, които предлага ВМРО за справяне с кризата

БСП ясно показва, че не може да бъде алтернатива на управлението. Днешният ден бе пореден епизод от многото, в които те дават мило и драго да задават въпроси към премиера, само и единствено с целта да му кажат, че не е свършил нищо. С този си ход те ясно показват, че нямат работещи предложения и ясен план. Ако една опозиция иска да е на мястото си, в такова положение тя трябва да даде своята подкрепа към управляващите. Това заяви в студиото на „Плюс-минус. Коментарът след новините” по НОВА заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

Той добавя, че ВМРО вече са публикували цялостна стратегия за справянето с извънредното положение в страната. Предложенията ни са работещи и дори БНБ вече прие част от тях, добави Веселинов.

Ние от ВМРО сме на мнение, че държавата не трябва да пести пари в тази криза. От ГЕРБ също нямат против, но искат да видим колко време ще продължи тази ситуация, за да можем да предприемем адекватните мерки, казва депутатът.

Относно нужната подкрепа в туризма, който се очертава като един от най-засегнатите сектори в икономиката ни, Веселинов изрази твърдо мнение, че държавата трябва да извади пари за ваучери. Те биха могли да бъдат дадени на всеки българин, който се е осигурявал редовно през последните от 8 до 12 месеца. Това е мярка, която би имала много добър ефект. Възползвайки се от това, всяко едно семейство ще вложи още пари, които ще задвижат икономиката. Много средства биха се върнали и обратно в държавата, казва той.

По негово мнение все още не е късно за действия. Много от мерките, които предлага министър Ангелкова са били обсъждани и с ВМРО. Веселинов заяви, че следващата седмица предстоят разговори по темата между коалиционните партньори.

Относно защитата на българското производство депутатът изрази мнение, че ВМРО следят процеса с внимание, но не виждат голям приток на такива стоки в големите вериги. Ако резултатите не бъдат на лице, най-логичният вариант според ВМРО би бил допълнително облагане на тези магазини.

Веселинов коментира и отпускането на мерките за борба с коронавируса у нас. Всичко се развива много динамично. Ако има бум на заболеваемостта, няма как да настояваме да бъдат облекчени мерките на извънредно положение. В случая трябва да се търси балансът. Смятаме, че България се справя доста добре дотук в кризата, но все пак трябва да помислим и за следващите ходове, за да не може тази криза да наруши начина ни на живот.

Резултатът от отпускането щял да бъде видим едва след седмици, когато се анализират резултатите от нововъведенията. Тогава ще се прецени и дали те могат да продължат.

На въпрос дали одобрява падането на КПП-тата на столичните квартали „Факултета“ и „Филиповци“ народният представител отговори, че това е решение, което не подкрепя, поставяйки най-вече под съмнение хигиенните навици на жителите на тези квартали.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ