Фандъкова: Приходите в Столична община са намалели с 90 милиона лева

Йорданка Фандъкова

Само за първите четири месеца на 2020 година приходите на Столична община са намалели с 90 млн. лв. в сравнение с миналата година. Това сподели пред БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.

„Затова първата актуализация, която предложих, и очаквам днес да бъде приета е насочена към отчитане намаляването на приходите, най-вече от данък „Възмездно придобиване“, туристически данък, от таксата за детски градини – приходи, които със сигурност няма да могат да бъдат компенсирани“, заяви Фандъкова.

По думите ѝ намаляват 3% от капиталовата програма на този етап. Искам да подчертая, че „Става въпрос за отлагане на някои обекти, а не за отказа от тях“, подчерта тя.

Фандъкова допълни, че намаляват и някои дейности, които са малко по-луксозни – като саденето на цветя през лятото.

„Намаляваме с 2 млн. лв. разходите в тази и някои други дейности. Предвиждам през месец юли, след като имаме данните от полугодието, да направим втората актуализация на общинския бюджет. Със сигурност ще се наложи преразпределение на средства от едни сфери в други“, доуточни Фандъкова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ